Go big or go home 1, Vojta Král

Moje nejrannější vzpomínka na Vojtu je ze závodů v orientačním běhu. Sedíme v autobuse, jedem někam směr Konice. Žere. Ale co to? Fujtajksl! Rohlik s česnekem a zakusuje to cibulí, jak kdyby jedl jablko. No to je kekeš. 
Vojta vyrostl, jestli se stravuje podobně nevím, co však vím je to, že OB dělá furt a to na plný pecky. Mnohonásobný mistr ČR ve všech věkových kategoriích, juniorský mistr světa z Austrálie, letošní vicemistr Evropy z Portugalska. Postrach atletů, krosařů, ženských sukní a plných půllitrů. Zeptali jsme se proto na pár otázek:
http://runners.worldofo.com/


http://runners.worldofo.com/



1-      Co tě ve sportovním světě nejvíc sere?
Serou mě lidi, co si skrz sport lečí svoje komplexy a mají neskutečnou touhu někomu něco dokazovat a někoho ovládat. Jsou to většinou bafíci.. a taky mám plný zuby kariéristů.
2-      Co ti naopak udělá pořádnou radost?
Když můžu svou troškou přispět k radosti druhých z jakéhokoliv sportu.
3-      Kdy ses naposledy opil/a a při jaké příležitosti?
Naposledy to bylo asi na apríla. Měl jsem konzultaci diplomky a začal jsem trochu už před ní a po kladném hodnocení od školitele jsem jen pokračoval až do blahého nevědomí někdy kolem večerníčku.. Byla to garden party se spolužákama, ne že bych pil sám.
4-      Jak si představuješ sportem strávený skvělý den?
Brzo ráno vstát, pořádná snídaně, vyběhnout na nějaký pořádný kopec, zakyselit stehna až na hranici snesitelnosti, na vrcholu rozjímat o krásách přírody, pak se vydat domů, zničený se naložit do vany, pak oběd, regenerace, zápis do tréninkového deníku a na večer fotbálek s kámošema bez zvrtnutých kotníků.
5-      Největší sportovní plány a cíle pro rok 2014?
Největší cíl je konečně trénovat tak kvalitně a v pořádném objemu, abych mohl být konkurence schopný na světových akcích. Na MS a AMS pak tuhle formu předvést v plné parádě je rozhodně taky velká výzva.
6-      Jakou knihu, co by stála za doporučení, jsi v poslední době četl/a?
Hodně mě ovlivnila, nebo spíše mi otevřela oči, kniha Born to run. Taky Jez a běhej je vynikají literatura. Hodně zajímavá kniha o běhání je Chi runinng.
7-      Jaký sport tě láká si zkusit a proč?
Hodně mě lákájí ultra běhy. I když to je pořád běhání, tak je to hodně odlišné od orienťáku a rád bych zjistil, kde je moje vytrvalostní hranice. Zatím na to ale nemám čas díky nabité sezoně v OB. A jinak si taky dost frčím v krasobruslení..
8-      Nejoblíbenější jídlo ze všech?
Něco takového nevedu, protože můj přístup k jídlu je čistě pragmatický. Jím abych žil a nežiju proto abych jedl. Čím jednodušší, zdravější a výživnější jídlo, tím líp.
9-      Posloucháš při tréninku hudbu, jakou?
Byly časy, kdy jsem se hodně motivoval hudbou před závody a tréninkem, ale to už je pryč. Radši volím klid a čistou hlavu, protože v OB je hlava potřeba víc než při čistém běhání. A při samotném tréninku hudbu neposlouchám, neb nemám na čem bych ji poslouchal.. Ani mě to neláká, mám rád klid, kdy můžu vnímat zvuky lesa.
10-  Nejcennější sportovní skalp?
To bude asi teď velmi čerstvý skalp francouzského fenoména Thierryho Gueorgiou ze štafet na ME (i když je to má zásluha jen z 1/3). Nikdy před tím jsem ho neporazil..

www.facebook.com, chybí jen bublina se slovy: "pičo uhni zmrde!!"


Žádné komentáře:

Okomentovat