Kanada 4

Po našem triumfálním a grandiozním prustupu Grand Sentinelu ješte trocha lezenice v Lake Louise, dobytí nekolika projekt z minula, jeden krátký trek v neuveritelném horku, nalezení jídla po rozežraných Americanech a alou pryc. 



lake louse

Tentokrát smer Yoho NP, národního parku plného vodopádu, zvere a údolí zarizlých jak hodne tenké tanga.  Vandr špicovní a jedeme dál. 
yoho n.p.
Zastavujeme se znova v Revelstoke, hrozne totiž chcije. Jdeme se na tri hodiny alespon louhovat do místního bazénu. Blbneme na tobogánu a tak, až se mezi tema detma ztratíme. A opet naše oblíbené parkovište u Begbie Bluffs. Jdeme opet pod skálu, už tolik neprší, na podmínky, co jsou nám naservírovány padají až neuveritelné výkony, takže paráda a pohoda jazz. 


begbie bluffs
Vecer Filip jde pro vodu, já zatím varim veceri. Nevrací se deset minut, dvacet, tricet (cesta asi na tri minuty), vecere je hotová. Vysílám Josku, a se jde podívat, co se dìje. S medvedí, pumí, vrahovskou teorií odchází do hloubi lesa. Vrací se zanedlouho udýchán, že prej Filip nekam spadl a je skoro po nem. Letím tam. Filip pri nabírání vody spadl do potoka, spíš reky, která je vhodná tak na jištený canyoning a ta si ho podala. Jel korynem a bral, co se dalo, až byl menší vodopád pod kterým se zastavil. Kotník v hajzlu… Beru ho na záda a mažem do auta, prevlíknout (voda mela asi tak tri stupne) a šupem do nemocnice. Tam nejdrív straší nejakýma tisícema dolaru za ošetrení, ale nakonec se to nejak uhraje. Aneb jak blbec prežil rafting bez raftu. Ale show must go on. Takže presun, táborák a tak… 



revelstoke


Jedeme do neuveritelné oblasti Waterworld, kousek od mesta Revelstoke. Cesty tu zacinají tri až ctyrdélkovým slanením až k vodní hladine a pak už jen vzhùru. Spousta cest (vetšinou trídélkových) behem celého dne, neuveritelná expozice a pocit prostoru  pod sebou. 
waterworld


dream team v akci

Stavujeme se ve mestecku Oyama, kde máme zanedlouho zacit makat, jen se tak zeptat, kdy máme dorazit a co a jak. No bohužel nám rekli, že už od zítrka mùžeme zacit makat. No a je to v hajzlu, cestování skoncilo, nastala robota. Snad bude dost casu podnikat výpady do místních lezeckých oblastí Cougar Canon, Cedar park, Boulderfields, Skaha. Snad, snad…

Žádné komentáře:

Okomentovat