Kanada - směs

Nic se neděje, práce na vinici tak nějak stagnuje, pár dní se maká, pak zase ne. Tak třeba napíšu pár postřehů o Kanadě, koho by to zajímalo...a přihodím pár zatoulaných fotek.

snídaně pod bodem mrazu
Takže:
1) holky tu stojí za hovno, jsou tlusný nebo hnusný (často oboje), mají krátký nohy a neumí pracovat. To platí asi tak pro 99% všech, co jsem potkal
2) chlast je drahej a třeba pivo taky stojí za starou bačkoru, víno a cider jsou drahý ale občas se dolárek zakutálí. Mimochodem chlast se dá koupit jen v Liquer store po předložení dvou kusů ID. To musí (to mě dostalo) předložit i osoba-více osob, co nakupují chlast s vámi, aby bylo jasný, že chlast není pro ně (tedy pokud by byli nezletilí neprodají nic ani tobě)


cedar park climbing
 3) auta tu jsou neuvěřitelně levný, za slušný peníze se dá sehnat až neuvěřitelná kára, obytňáky všude za směšný peníz a v kvalitě a výbavě, jež by mohla celá Evropa závidět. Náš - bydlíme v něm ve třech lidech - 1600 cad. Co je trochu drahý je pojištění, cca 100 dolců na měsíc ale ve víc lidech v pohodě. Benzín je vpoho cca 1,2 cad/litr, auta žerou jak strefený, tak se to hodí. Káry mají obří motory (náš 5,2l), některý auta jsou fakt přemrdaný, obří, zvednutý, k neuvěření, jo a pick up to je auto Ameriky, kdo nemá, jakoby nebyl. Žádný dálniční známky, STK, emise, nic takovýho. Kde nejsou mosty jezdí zadarmo (např přes jezera) trajekty.

když jsem se stříhal
 4) práce se dá sehnat všude, minimální mzda je 10, 50cad/hod. Kdo umí makat dělá do zemědělství jako my - třešně, jablka, víno, sázení stromků - všechno úkolově, kdo neí úplnej debil tak 20 -30 cad/hod, často mnohem víc. Není potřeba nic, jen SIN číslo, které dostane každý kdo má pracovní vízum. Výplata pro nás nezvykle - jedině šekem, skoro nikdy cash nebo převodem. Daň je od 12 až do 45% dle výše výdělku.
5) skoro žádná byrokracie, vše jde zařídit hned (nebo do deseti minut) a hlavně v klidu, s úsměvem na obou stranách přepážky a bez nervů, žádný zbytečný papírování. Všichni jsou milí, ochotní, usměvaví, nápomocní.
6) spousta věcí je zadara neo výdělečná - např sběr plechovek, pet flašek a podobně, vše je vratné za zálohu, pár set dolarů už jsem na tom trhl. Zdarma se dá najíst v Ghospel mission, nikdo se divně nedívá, všem jsi ukradenej ještě jsou rádi, žes přišel, navíc je to placeno z daní, tak mě to nebolí... hadry se dají sehnat v trift shopu, takové second handy za neuvěřitelně ssměšné ceny
mystaya canyon
 7) všichni něco dělají  - sportují, jezdí na mašině, prostě každej má hobby, nikdo se neválí furt po hospodách jako u nás a nenadává na politiku. Kanada je ráj všech adrenalinových ptákovin, kam až oko dohlédne, obrovská lezecká, vodácká, bikerská a nevímjaká komunita je úplně všude.
když jsem vyndaval stehy...
 8) všechno vám řeknou na každých informacích a co neví najdou na netu. ten je mimochodem zadarmo v každé knihovně - jak jinak... Spát se dá kdekoliv (nesmí se to), benga nikdy nedělali potíže. Policie nikdy nikoho nezastaví jen tak, ale pouze v případě, že dotyčný něco provedl.
první sníh a zmařené plány na Yamnuska
 Už mě to moc nebaví, vymýšlet jaká je Kanada, je prostě fajn a to malý zaprděný Česko se má sakra co učit. Tak už nic nebudu vymýšlet a přihodím jen pár fotek...
golf session

snídaně a naše staré auto

1 komentář:

  1. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat